Най-добрият български тенисист Григор Димитров открива участието си в испанската столица Мадрид и на двойки. Нашенецът и Феликс-Оже Алиасим се изправят срещу аржентинската двойка Диего Шварцман/Максимо Гонзалез в 14:00 часа днес, а сблъсъкът щe може да бъде проследен пряко по MAX Sport 1.

В понеделник Димитров спечели с 2:0 сета на сингъл срещу Максим Креси. Това бе първа победа за хасковлията в Мадрид от 5 години насам. Любопитно е, че Гришо и Шварцман ще се срещнат на корта в два поредни дни.

Двамата ще спорят за място в трети кръг в турнира в сряда. Аржентинецът, който е тенисистът с най-много победи на клей през сезона отстрани Беноа Пер след трисетова битка.

Съотборникът на Димитров – канадската първа ракета Феликс Оже-Алиасим още не е започнал участието си на сингъл в столицата на Испания. Съотборникът на Шварцман пък – Максимо Гонзалез, участва единствено на двойки на Мастърса.

Откриващият двубой на корт №5 днес означава, че Григор Димитров ще има по-малко от 24 часа почивка след победата си над Креси.