Григор Димитров ще играе с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп в първия кръг на последния за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" в зала "Берси" в Париж.

До момента двамата са играли два пъти един срещу друг, като имат по една победа. И двете срещи бяха през настоящата 2022 година.

Жребият като цяло не бе никак благосклонен към най-добрия български тенисист. Ако успее да отстрани Ван де Зандсхулп, във втория кръг Димитров най-вероятно ще срещне поставения под номер 13 в схемата Матео Беретини. Италианецът започва участието си във френската столица с мач срещу квалификант.

BGNES
17 снимки

При нова победа в третия кръг Димитров може да играе с водача в световната ранглиста Карлос Алкарас. Преди това испанецът ще трябва да отстрани японеца Йошихито Нишиока или руснака Аслан Карацев.

В горната половина на схемата са още руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов, канадецът Феликс Оже-Алиасим, американците Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, както и полякът Хуберт Хуркач.

В долната половина на схемата останаха двамата най-успешни действащи тенисисти - Рафаел Надал и Новак Джокович. Поставеният под номер 2 Надал ще играе във втория кръг с победителя от Томи Пол (САЩ) и Роберто Баутиста Агут (Испания), докато Джокович, който е номер 6, ще има за съперник аржентинеца Диего Шварцман или американеца Максим Креси.

Надал и Джокович могат да се срещнат чак на полуфинал, като преди това на четвъртфиналите испанецът може да играе с гръка Стефанос Циципас, докато сърбинът може да се изправи срещу номер 3 в схемата Каспер Рууд от Норвегия.

Наградният фонд на турнира в Париж, който ще се проведе от 31 октомври до 6 ноември, е близо 5,5 милиона евро.