Григор Димитров запази десетата си позиция в световната ранглиста за мъже, след като стигна до осминафиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Рим. Българинът е с 3 615 точки и има само 85 по-малко от най-добрия гръцки тенисист Стефанос Циципас.

Димитров записа две победи в Рим и отпадна с 2:6, 7:6 (11), 1:6 срещу американеца Тейлър Фриц, който вече е 12-и в света.

Александър Зверев спечели турнира от сериите "Мастърс" в Рим след 6:4, 7:5 срещу чилиеца Николас Хари. Така германецът се изкачи на четвърто място в ранглистата на АТП, измествайки от позицията Даниил Медведев. Испанецът Карлос Алкарас е на третото място, втори е италианецът Яник Синер, а сърбинът Новак Джокович остава лидер с актив от 9 860 точки.

Адриан Андреев остава втора ракета на България с актив от 264 точки и 236-о място. Преди 11 дни той отпадна на четвъртфиналите на "Чалънджър" в Италия, след като пропусна два мачбола, а през миналата седмица българинът не успя да прескочи първия кръг в Португалия.

Димитър Кузманов е трета ракета с 249-о място и 240 точки. Той отпадна на полуфиналите в Маутхаузен на 11 май, а тази седмица ще играе в основната схема на турнира от сериите "Чалънджър" в Скопие./ БТА