Григор Димитров ще участва на турнира от сериите АТП 250 в Женева следващата седмица, след като получи покана за основната схема от организаторите. Това ще бъде трето участие на Димитров в надпреварата след 2019 и 2021 година.

Официалният сайт на турнира представя българския тенисист с ласкави думи:

27 снимки

„Победителят от АТП Финалите през 2017 и бивш номер 3 в света, трикратен полуфиналист в турнирите от Големия шлем, Григор Димитров остава един от най-харесваните играчи в Тура. Със своя страхотен бекхенд с една ръка неговата игра радва тенис пуристите. В последните два турнира той записа загуби от Карлос Алкарас и Новак Джокович след здрава битка. Григор Димитров пристига в Женева с голяма амбиция и има оръжията да бъде замесен в битката за титлата“.

Водач на схемата в швейцарския град ще бъде четвъртият в света Каспер Рууд от Норвегия, шампион от последните две години, а участие ще вземе още един тенисист от топ 10 - Тейлър Фриц (9). Турнирът в Женева ще се проведе в периода 21-27 май и ще е последна проверка за играчите преди Ролан Гарос. Откритото първенство на Франция започва на 28 май и ще продължи до 11 юни.