Григор Димитров разказа за различните тренировки и приспособяването си п овреме на пандемията от коронавирус. Първата ни ракета се включи специално за Tennis Chanel, в което разказа за живота под карантина, разкри любопитни детайли от ежедневието си.

„Всичко мина прекрасно през последните три месеца в Калифорния. Толкова време съм бил тук, така че накрая реших просто да си остана. Взех си и някоя седмица почивка и се насладих на всичко извън тениса“, каза Григор.

„Прекарах доста време и на корта и имах време да работя върху някои аспекти от играта ми. Миналата година бях контузен  по това време и нямаше как да тренирам. Малко по малко се приспособих към условията по време на карантина. Живеех ден за ден. Правех много упражнения във фитнеса, защото исках да остана във форма. Обичам да предизвиквам себе си. Интересни времена бяха", добави още той.

Първата ни ракета прекара над два месеца в Калифорния заради пандемията от коронавирус, като двамата с треньора му Крис Гро се подготвят заедно и скоро трябва да се върнат в Европа, където бившият №3 в света да участва на първото си състезание от март насам Adria Tour.

„Най-трудното нещо беше да не знаеш колко точно да тренираш, за кога да си готов. За какво точно да се готвиш. С треньора ми седнахме и просто се разбрахме да бъдем умни в тренировките, а не да прекаляваме, защото аз преди правех точно това", зави Димитров

„Сега си казвам: „О, Боже! Връщам се на турнир“, не съм бил на състезания от два месеца. Крис ме успокои и ми каза да я карам по-полека, да не се напрягам. Истината е, че всеки ден се радвам, че ще съм на корта. Искам да си поставям правилните цели – те може да са работа върху сервиса, ретура, каквото и да усещаме, че трябва да се работи върху съответния ден. Може и да нямаме голяма цел – турнир, за който да се готвим, но всеки ден си поставям малки цели", добави още той.

„Събуждам се с различна нагласа, визуализирам нещата. Гледам поне 40 минути да съм само мислено ангажиран и това като цяло помага. Имах много време да тренирам повече във фитнеса – правих упражнения, които по принцип не съм правил толкова", зави българинът

„Тренирах само с Кристиан (б.а Крис Гро). Мисля си, че той е човекът, с когото съм прекарал най-много време в живота ми", каза Димитров.

Григор обясни, че когато играе срещу треньора си, всеки ден си представя, че е срещу различен състезател – отваря си ранглистата и на произволен принцип избира един състезател, срещу когото визуализира, че играе. Това е готино и свърши работа", каза първата ни ракета.

Той се върнаа към рождения си ден и успехите през 2017 година.

„За рождения ден получих огромна торта. Не успях обаче да го отпразнувам подобаващо“

"През 2017 година важното бе просто да участвам, да успея да се класирам. Бях близо до класиране и преди да се класирам, си казах, че ако успея, ще е невероятно. Когато стигнах в Лондон, исках само да участвам. Всичко беше като илюзия. По време на мачовете усещах, че не мога да загубя. От някои от мачовете дори си спомням статистическите показатели. Знаех, че няма как нещо да не се обърка, но си казах, че трябва да продължа. На финала играх срещу Давид Гофен – за пети път през годината. Битката беше невероятна, играхме най-добрия си тенис. Няколко точки решиха мача. Спомням си как се молех да пропусне онова воле", заяви Димитров.