Григор Димитров победи Давид Гофен в два сета с 6:4, 7:5 в мач от втория кръг на турнира "Юнайтед Къп" в Пърт, Австралия. Така Гришо донесе първа точка на България в битката с Белгия, след като по-рано днес Изабелла Шиникова отстъпи на Алисън ван Уйтванк. Резултатът в отборния сблъсък вече е 1:1. 

Първият сет започна с по-добра игра на Димитров, който пръв стигна до точка за пробив в четвъртия гейм и още с първия опит успя да накаже съперника си, за да поведе с 3:1. В седмия гейм обаче белгиецът успя да върне пробива, а след това и да изравни - 4:4. 

В деветия гейм Димитров трябваше да хвърли много сили, като в крайна сметка успя да го вземе, а след това и да стигне до пробив за 6:4. 

Вторият сет започна с размяна на пробиви, като първо хасковлията се пропука, а след това успя да изравни. След това имаше дълъг период, в който и двамата играчи печелеха сравнително убедително своите подавания, за да се стигне до резултат 6:5 в полза на българина. 

Тогава Гофен сервираше за оставане в мача, но на няколко пъти не успя да вкара първи сервис, а това позволи на Григор да го притисне, за да стигне до пробив 7:5 и да вземе победата.