Григор Димитров започва днес участието си на Мастърса на клей в Мадрид. Двубоят между първата ни ракета и американеца Максим Креси ще започне след края на срещата между Диего Шварцман и Беноа Пер, които играят трети сет в момента. Сблъсъка ще може да го наблюдавате пряко в ефира на MAX Sport 1.

От днешния понеделник (2 май) българинът официално се завърна в топ 20 след доброто си начало на сезона на червено. Хасковлията достигна 1/2-финал в Монте Карло и макар впоследствие да записа само още една победа над Федерико Кория в Барселона, грешките на неговите съседи в ранкинга му позволиха прогрес.

Максим Креси също претърпя възход в тазседмичното подреждане на ATP, като се изкачи от 65-а на 64-а позиция. 24-годишният тенисист се представя на приливи и отливи през този сезон на клей. В Княжеството имаше известен късмет с отказа на Холгер Руне и по този начин си осигури участие в първи кръг. Там обаче отпадна от Ласло Джере.

В Барселона също отпадна в първи кръг – от Микаел Имер, докато в Мюнхен игра 1/8-финал, но загубен безславно от Емил Руусувуори. В квалификациите в Мадрид Креси имаше късмет, срещайки №835 в света Даниел Ринкон. Все пак в първи кръг на надпреварата той победи Мартон Фучович, въпреки че загуби с 1:6 втория сет.

Димитров и американецът са се срещали веднъж. Това се случи на тазгодишния турнир в Мелбърн. Победител от полуфиналната среща в австралийския град излезе Креси, но впоследствие загуби финала в надпреварата с 0:2 сета от Рафаел Надал, който няколко седмици по-късно завоюва и титлата от Аустрелиън Оупън.