Григор Димитров ще вземе участие във второто издание на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown. Това потвърди знаменитият треньор Патрик Муратоглу, който е организатор на надпреварата.

„Много съм щастлив да потвърдя участието на Григор Димитров на нашия турнир „Ultimate Tennis Showdown 2“ сподели треньорът на Серина Уилямс.

Първото издание на Ultimate Tennis Showdown генерира сериозен зрителски интерес заради нестандртния формат на турнира. Мачовете са разделени на 10-минутни четвъртини, като победител в четвъртината става играчът, реализирал повече точки след изтичане на времето. Ако всеки играч спечели по две четвъртини се играе решаваща пета част, в която побеждава първият играч, реализирал две поредни точки.

UTS се провежда на кортовете на академията на Патрик Муратоглу, която се намира в градчето Биот във Франция, разположено в покрайнините на Ница. Първото издание на турнира бе спечелено от Матео Беретини.

Според предварителната програма Григор Димитров ще играе първо на 25 и 26 юли, а след това на 1 и 2 август.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.