Григор Димитров е заявил участие в дебютното издание на турнира "Далас Оупън", който е от категорията ATP 250 и ще се проведе на закритите твърди кортове на Южния методитски университет от 7 до 13 февруари 2022 г. Той е сред звездите на надпреварата заедно с американците Джон Иснър и Райли Опелка.
 
Триото, което може да се похвали с общо 26 титли в АТР тура, ще придаде блясък на "Далас Оупън", който се провежда на мястото на турнира в Ню Йорк. Състезанието в продължение на две десетилетия изпълняваше ролята на едно от най-елитните такива в "Чаланджър" тура, но старанието на домакините бе забелязано от АТР.

“Приемът, който “Далас Оупън” получи от местната общност досега е невероятен. Развълнувани сме, че Григор, Джон и Райли водят нашия списък с участници”, заяви директорът на турнира Питър Лебедевс.

 
 
В момента Григор Димитров се намира в Анеси, едно от живописните туристически градчета във Франция и известно като Венеция на Алпите. Там най-добрият български тенисист провежда предсезонна подготовка под ръководството на кондиционния специалист Себастиен Дюран и своя физиотерапевт Алгис Христов.