Григор Димитров ще е една от звездите във втория кръг от демонстративната тенис верига Ultimate Tennis Showdown този и следващия уикенд (25-26 юли и 1-2 август). Възстановен от Covid-19, българинът ще излезе на кортовете в Париж заедно с имена като Беноа Пер, Ришар Гаске, Фелисиано Лопес и др., за да покаже тениса по различен и непознат начин. 

Първият мач на българина е днес срещу Ришар Гаске, а мачът стартира в 21,30 часа. Срещата може да наблюдавате в пряко предаване в каналите на Мax Sport. Утре родната ракета ще мери сили срещу Фелисиано Лопес.

За Димитров това ще бъде първо участие на турнир, след като обяви, че е излекуван от коронавирус. Българинът разкри, че е инфектиран с Ковид-19 след изследване в Монако на 21 юни, след като получава физическо неразположение при участието си на демонстративния турнир от веригата "Адрия Къп" в Задар.

UTS е проект на популярния френски треньор Патрик Муратоглу в опит да привлече вниманието на младата аудитория. Мачовете се провеждат за време, а не на части и продължават около 1 час. Треньорите имат право да взимат почивки, а феновете да чуят интервюта с играчите още по време на мача.  Двубоите са разделени на 12-минутни четвъртини, всяка от които се печели от тенисистът с повече точки след изтичане на времето. Ако съперниците си разделят по две четвъртини, се играе пета част. Победител в нея е играчът, който реализира две поредни точки.  Гледайте тенис от ново поколение с български принос на 25-26 юли и 1-2 август в каналите на MAX Sport.