Първата ни ракета Григор Димитров победи Кристофър О'Конъл с 2:0 (6:4, 6:1) в четвъртфинала на турнира от категория АТП 250 в Чънду. 

Първият сет вървеше много оспорвано чак до 5:4, когато Гришо успя да пробие и да поведе в общия резултат.

Вторият сет бе далеч по-убедителен за българина, който проби рано. След това не допусна никакви изненади и спечели срещата, която продължи по-малко от час и половина. 

На полуфинала в Китай Григор ще се изправи срещу Александър Зверев.


ПЪРВИ СЕТ (6:4):

1:0 Срещата започна със сервис-гейм на Григор Димитров. Гришо поведе с 30:0, след което австралиеца взе една точка, но това не спря хасковлията комфортно да поведе.

1:1 Гришо започна отлично и на посрещане, като сериозно затрудни противника си, повеждайки с 30:15. Геймът все пак стигна до 40:40. Българинът успя да върне два геймбола, а след това на свой ред получи шанс за пробив. Все пак О'Конъл успя да вземе разиграването си.

2:1 Първата ни ракета имаше леки затруднения при свой сервис, въпреки че направи ас. Стигна се до 40:30 и шанс за австралиеца да пробие. Григор обаче се справи и взе гейма.

2:2 Кристофър О'Конъл поведе с 30:0 след страхотно разиграване, при което Гришо излезе на мрежата. След това австралиецът тръгна напред и взе още една точка. В крайна сметка той затвори гейма на 0.

3:2 Григор Димитров отново не бе крайно убедителен на свой сервис. Той допусна двойна грешка и се стигна до 30:30. Все пак Гришо успя да вземе разиграването си като всичко завърши с излизане на мрежата и стоп-воле.

3:3 Оспорван гейм, в който се стигна до 40:40, а австралийският тенисист успя да спечели разиграването си от третия геймбол.

4:3 Геймът започна със страхотна точка, спечелена от Гришо, който излезе на мрежата и пусна бекхенд по диагонала. След това българинът дръпна с 40:15 и успя да вземе разиграването си.

4:4 Кристофър О'Конъл поведе комфортно с 40:15 и без проблеми спечели сервис-гейма си.

5:4 На свой ред Григор Димитров показа убедителна игра и не даде и точка на противника си, за да отново поведе в общия резултат.

6:4 Гришо поведе в гейма с 40:15, след като австралиецът на два пъти прати топката в аут. Хасковлията имаше два сетбола, като реализира още първия.

ВТОРИ СЕТ (6:1):

1:0 Труден първи гейм за Гришо. О'Конъл успя да стигне до точка за пробив при 40:30, но българинът успя да я защити и да направи дюс. След това първата ни ракета на свой ред имаше преднина и успя да затвори гейма.

2:0 Отново оспорвано разиграване, Григор стигна до 30:30, след като О'Конъл излезе на мрежата, но не успя да прехвърли мрежата. След това с нова непредизвикана грешка Гришо получи шанс за ранен пробив. След това с майсторско изпълнение хасковлията успя да осъществи пробива.

3:0 Българинът разходи противника си по корта, а след това със смаш поведе с 30:0. След това допусна една грешка, но все пак запази преднина от 40:15, а след това затвори гейма и затвърди пробива си.

3:1 Кристофър О'Конъл напълно падна духом и започна да бърка на свой сервис, това позволи на Григор да поведе с 40:0 и да има три възможности за нов пробив. Първата от тях бе върната с мощен ас. Вторият брейк пойнт също бе спасен, аслед това се стигна дори до 40:40. Австралиецът напълно възкръсна в гейма и успя все пак да спечели разиграването си.

4:1 Гришо отговори със страхотен сервис-гейм. Той не допусна никакви колебания и успя да спечели разиграването си на 0.

5:1 Първата ни ракета отново поведе при сервис на О'Конъл. Българинът стигна до 30:15 след смаш по диагонала. Все пак резултатът бе изравнен до 30:30 след неуспешен ретур на Гришо. Именно той обаче получи нов шанс за пробив и в този гейм след непредизвикана грешка на австралиеца. Григор излезе от изключително трудно положение и след майсторско прехвърляне взе преднина. Той успя да стигне до втори пробив.

6:1 Григор сервираше за спечелването на мача и поведе с 30:0, след това имаше няколко неубедителни моменти и се стигна до равенство 30:30. Все пак българинът стигна до мачбола, а след това грабна крайната победа.