Първата ни ракета Григор Димтиров загуби от Карлос Алкарас с 0:2 (4:6, 4:6) в четвъртфиналите на турнира ATP 500 Куинс в Лондон. Така световният номер 2 ще срещне Себастиан Корда на полуфиналите.

Срещата не започна по най-добрия начин за българския тенисист, който допусна пробив още в първия гейм. След това обаче показа характер и на няколко пъти притисна испанския си противник. Все пак Алкарас успя да спечели първия сет с 6:4.

Вторият сет започна далеч по-добре за хасковлията, който успя да пробие рано-рано Алкарас и да поведе с 3:0. След това обаче испанецът спечели четири поредни гейма и поведе на свой ред с пробив, затваряйки сета и срещата отново с 6:4.


ПЪРВИ СЕТ (4:6):

0:1 Григор Димитров започна колебливо срещата на свой сервис. Той дори допусна двойна грешка и допусна пробив още в началото на двубоя.

0:2 Карлос Алкарас не изпита затруднения, когато трябваше да изпълнява сервис. Испанецът убедително затвърди пробива с гейм на 0.

1:2 Гришо направи далеч по-добър сервис-гейм и поведе с 40:15, след което Алкарас допусна непредизвикана грешка, като прати топката в мрежата и така българинът взе своя гейм.

1:3 В този гейм видяхме хубав тенис, а Григор Димитров успя да притисне испанския си опонент. Все пак Алкарас надделя и след 15:15 взе преднина и гейма.

2:3 Гришо отговори по най-добрият начин, а именно с гейм на 0.

2:4 Оспорван гейм, който стигна до 30:30, а след това и до 40:40. Карлос Алкарас получи преднина, но направи двойна грешка, която възстанови паритета. Последва много красиво и дълго разиграване, в което Григор се защитаваше прекрасно и притисна испанеца, който в крайна сметка прати топката в аут и даде преднина на българина. Гришо обаче се подхлъзна в следващото разиграване и изпусна точката. Хасковлията върна втори гейм бол и на свой ред получи шанс да върне пробива, но Алкарас пусна невероятна къса топка в най-дългото от началото разиграване и отново 40:40. В крайна сметка испанецът успя да грабне гейма си.

3:4 Хасковлията отново не започна убедително на свой сервис, като няколко пъти сгреши първото си изпълнение. Той дори допусна изоставане от 15:30, но все пак стигна до равенството, след като Алкарас прати топката в мрежата. Последва фантастичен ас на българина, който му даде и преднина в гейма. Гришо затвори разиграването със силен сервис, който не бе върнат от противника му.

3:5 Карлос Алкарас сервира с нови топки и не изпита никакви затруднения. Испанецът успя да спечели гейма си на 0, като така той се доближи само на 1 от спечелването на първия сет.

4:5 Григор Димитров игра силно и показа, че по никакъв начин няма да се предаде. Той излезе на мрежата, за да вземе преднина от 40:0, а след това успя да затвори гейма си, без да даде и точка на испанския си опонент.

4:6 Геймът започна с непредизвикана грешка на хасковлията. Алкарас бе напълно безпощаден в гейма с няколко излизания на мрежата и мощни сервиси той не даде шансове на Гришо да върне пробива и така затвори първия сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ (4:6):

1:0 Българинът отново не започна по най-убедителния начин сета, в който отново сервира първи. Стигна се до 30:30, но след това Гришо не остави шансове на опонента си и взе първия гейм.

2:0 Алкарас отново бе притиснат от българина, след като Григор изпълни страхотен ретур и спечели точката за 30:30. След това се стигна до равенство 40:40. В този ключов момент Карлос Алкарас допусна двойна грешка, а след това световният номер 2 бе пробит.

3:0 Хасковлията продължи със силната си игра, а сервисът му работеше идеално. Той се отличи с два сервеиса и поведе 40:0, а след това отното с мощен начален удар стигна до гейма, с който затвърди пробива.

3:1 Алкарас поведе на своя сервис-гейм с 30:15. След това топката срещна мрежата и на пръв поглед стана по-лесна за Григор, който обаче я прати в аут. След това обаче българинът приближи испанския тенисист с точка и 30:40. Световният номер 2 обаче успя да се възползва от силния си сервис и спечели гейма.

3:2 Първата ни ракета не започна най-силно този гейм, като дори допусна изоставане от 15:30. След това се стигна до равенство, но след непредизвикана грешка от страна на Гришо резултатът стана 40:30 в полза на Алкарас, който получи брейк пойнт. Той бе неутрализиран след силен сервис на Гришо - 40:40. За жалост Григорд направи двойна грешка и това даде втори шанс на Алкарас да пробие и испанецът се възползва от него.

3:3 Световният номер 2 започна добре, но след това на няколко пъти бе затруднен от българина, като дори се стигна до равенство 40:40. След това Алкарас прати топка в аут и това Гришо получи шанс за пробив. Той не успя да се възползва от тази възможност - 40:40. Грешка на Григор доведе до шанс за Алкарас да спечели гейма, който обаче бе защитен от българина. След още едно хубаво разиграване испанецът отново излезе напред и този път успя да изравни общия резултат в сета.

3:4 Лошо начало в геймаз за хасковлията! Григор започна с двойна грешка, а след това прати и топка в аут, така Карлос Алкарас поведе с 0:30, а след това успя да стигне до нова точка и три шанса за пробив. Първият бе неупсешен, тъй като испанецът прати топката в мрежата след силен втори сервис на българския тенисист. Испанецът показа феноменална игра в следващото разиграване и успя да пробие Гришо.

4:4 Този гейм започна с непредизвикана грешка на Алкарас. Българинът успя да поведе и при 30:15, след това правилно поиска видео чек на отсъден ас за испанеца, който обаче бе в аут. Българинът успя да изиграе отлично следващото разиграване и дори излезе на мрежата, където бе безкомпромисен - 40:15 и два шанса за връщане на пробива. Последваха обаче два аса на Алкарас и 40:40. Гришо стигна до нова точка за пробив, която спечели.

4:5 Григор Димитров се сгромоляса в толкова решителен гейм. Той започна с двойна грешка, а след това последва и непредизвикана такава. При 0:30 в полза на испанеца, българинът допусна още една двойна грешка, а след това загуби и гейма.

4:6 Карлос Алкарас отново демонстрира добрия си сервис и не остави шансове на Гришо. Испанецът затвори срещата с гейм на 0.