Григор Димитров заяви, че победата над Карлос Алкарас в Шанхай е една от най-добрите в цялата му кариера. Българинът постигна първи успех над световния №2 в кариерата си. 

"Мисля, че предвид всички обстоятелства през годината и как се развиха нещата за мен в някои турнири, смятам, че тази победа със сигурност е сред най-добрите ми. Този мач също бе леко напомняне за мен, че още съм тук. Имам чувството, че съм на добър път“, започна Григор.

„Възнамерявам да бъда максимално позитивен и да работя, без да мисля срещу кого ще се изправя. Мисля, че да играеш срещу него, в толкова много случаи, е стъпка в правилната посока“, каза още нашият тенисист. „Играл съм с много различни играчи през годините и очевидно той е един от по-младите. Така че мисля, че е необходимо известно време, за да се приспособим. Мисля, че всички знаят колко необикновен е той като играч. Няма съмнение в способностите му.“

„Винаги съм смятал, че можех да направя малко повече в предишните мачове срещу него. Не исках да си поставям определени цели или очаквания за този мач, а просто излязох с целта да играя по-добре и да правя правилните неща на корта“, призна ракета номер 1 на България.

Григор Димитров сподели още, че има още много какво да покаже до края на кариерата си. „Чувствам, че съм на отлично физическо ниво, движа се добре по корта и съм бърз, но някои от топките, които той удря, са наистина невероятни. Тенисът е много труден спорт, но в същото време трябва да си много интелигентен, за да знаеш какво да правиш в точния момент", каза още Гришо. 

Следващият съперник на хасковлията в Шанхай е чилиецът Николас Джари.