Григор Димитров открива участието си на Мастърса в Монте Карло, изправяйки се срещу грузинеца Николоз Басилашвили. Дебютният мач на българина на червена настилка този сезон ще може да наблюдавате пряко по MAX Sport 1 след 15:20 часа днес.

Клеят определено не е най-любимото покритие на Григор, който спечели само три мача върху него през 2021-а. Единствените му поредни победи дойдоха именно в Княжеството, така че има някакви поводи за оптимизъм в днешната си среща с грузинеца.Българинът по традиция се представя силно в Монако, където живее и тренира през по-голямата част от времето си.

Басилашвили е опасен противник и задачата пред хасковлията няма да е никак лесна. Басилашвили е номер 20 в световната ранглиста на ATP и може да се похвали с пет титли в своята кариера, като цели три от тях са от категорията ATP 500. 30-годишният състезател винаги е имал сериозни проблеми със своето постоянство, подобно на Григор и през настоящия сезон е постигнал едва 3 победи в общо 13 мача.

След силната си надпревара в Индиън Уелс, където достигна четвъртфинал, българинът отпадна още в първия си мач в Маями от Макензи Макдоналд. Същото му се случи и на един от любимите му турнири – Акапулко. Там Димитров отпадна от Стефан Козлов.