Първата ни ракета Григор Димитров се изправя срещу Франсиско Серундоло в мач от осминафиналите на силния тенис турнир от сериите ATP 500 в Куинс Клъб. Двубоят между двамата е утре, 22 юни, като е четвърти в програмата на Централния корт и се очаква да започне не преди 18:30 часа българско време.

Преди това предстоят три срещи, като в първата седмият поставен Алекс де Минор, елиминирал петкратния шампион Анди Мъри, играе с Диего Шварцман, а след това третият в схемата Тейлър Фриц се изправя срещу Адриан Манарино. Първият поставен и дебютант Карлос Алкарас има за съперник чеха Иржи Лехечка.

Най-добрият ни тенисист записа до момента три победи в Лондон, след като стартира от квалификациите, където преодоля последователно Александър Вукич и Артур Риндеркнек в по два сета. В първи кръг от основната схема той се справи отново чисто и срещу финландеца Емил Руусувуори. Серундоло премина през Томи Пол на старта.

Аржентинецът и Григор не са играли помежду си до момента официален мач. Победителят от двойката ще срещне в четвъртфиналите един измежду Алкарас и Лехечка.