Първата ни ракета Григор Димитров ще излезе срещу Алекс де Минор в полуфинален мач от ATP 500 турнира в Ротердам, Нидерландия. Срещата на Централния корт ще започне около 16:00 часа, като преди това трябва да се изиграе мач на двойки. На Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача на Гришо.

Българският тенисист се справи вчера с Александър Шевченко, побеждавайки казахстанеца със 7:6 (2), 3:6, 6:4  Преди това пък хасковлията премина през Мартон Фучович с 6:3, 7:5.

От своя страна на четвъртфиналите Демона отстрани Андрей Рубльов с 7:6, 4:6, 6:3 в мач продължил над два часа и половина и така си осигури среща с Гришо. 25-годишният австралиец е с две позиции пред българина в световната ранглиста, заемайки 11-ото място. Дотук Де Минор надви Давид Гофен и Себастиан Корда в турнира.

Двамата са се срещали в четири мача, като победите са две на две. Последният мач между двамата е именно в Ротердам, когато Димитров печели, но тогава на четвъртфинал. След това двамата трябваше трябваше да премерят сили и в Барселона през април миналата година. Тогава обаче първата ни ракета се оттегли от турнира заради болест.