Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, ще се изправи срещу австралиеца Джордан Томпсън във втория полуфинал на турнира от категория ATP 250 на твърди кортове в Бръзбън. Организаторите поставиха срещата да бъде във вечерната сесия, с начален час не преди 12:30 българско време и ще я проследим на живо в сайта Gong.bg.

Това ще бъде трети двубой между двамата, като до момента Григор и Томпсън имат по един разменен успех. При победа българинът, който е втори поставен в схемата, ще се класира за финал в турнира за трети път. Там го очаква водачът в схемата Холгер Руне от Дания, който победи руснака Роман Сафиулин с 6:4, 7:6 (0) за час и 37 минути игра.

БГНЕС
8 снимки

Димитров отстъпи пред Анди Мъри в спора за трофея през 2013-а, а през 2017-а година триумфира след успех над Кей Нишикори.

По пътя към ½-финала тази година Григор отстрани именно Мъри и германеца Даниел Алтмайер, преди да елиминира и представителя на домакините Ринки Хиджиката на ¼-финалите в петък. 29-годишният Томпсън, който е 55-и в световната ранглиста, пък се справи с бившия световен №1 Рафаел Надал в предишния кръг и лиши феновете от зрелищен сблъсък между испанеца с първата ракета на България.