Григор Димитров победи Хуберт Хуркач с 6:1, 4:6, 6:4 в четвъртфинален мач на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж.

Българинът изигра много силен мач и дори в загубения втори сет показа добри изпълнения. Тогава обаче полякът проби в последния възможен момент и измъкна сета.

Григор не се разклати след случилото се и с много сигурни действия изчака своя момент и осъществи нов пробив при резултат 3:3 в третия сет.

Това се оказа достатъчно и Димитров завърши започнатото за да достигне до полуфиналите.

Там го очаква победителят от Карен Хачанов и Стефанос Циципас, който играят след 17:00 часа днес.

Първи сет

Григор започна чудесно мача и бързо поведе с 40:0 на собстевн сервис. Хуркач измъкна една точка, но българинът затвори гейма при следващото си подаване.

Хуркач нямаше такъв късмет и първата ни ракета достигна до 40:15 във втория гейм и две точки за пробив. Още първата беше реализирана и ранния аванс беше факт.

Димитров продължи със солидния си сервис и поведе с 30:0, но Хуркач се посъвзе, възстанови равенството и дори обърна до 40:30. Полякът пропусна добрата възможнос и дори заби ракетата в земята след разиграването. Григор остана по-хладнокръвен и след няколко добре проведени разигравания поведе с 3:0

От втория опит Хубер Хуркач си взе сервис гейма. Григор се отличи с един чудесен ретур, но това не беше достатъчно - 3:1

Това не повлия по никакъв начин на нашия тенисист и той бързо завърши петия гейм с ас при 30:15 и рутинна точка за финал.

Гейм №6 беше за публиката. Първо Хуркач направи страхотен удар между краката за да вземе точка, а Григор по-късно отговори с удар над глава. Резултатът стигна до 40:40, Гришо беше безкомпромисен всъздалата се възможност и отговори на всичко, което Хуркач му предложи - 5:1.

Началният удар на Григор беше безгрешен и след нова лекция и бързо 40:0 той уся и да затвори първия сет.

Втори сет

Хуркач започна опита да забрави първия сет и да влезе във втория с нови сили. Григор не беше готов за подобна реакция и загуби гейма на нула.

Отговорът беше повече от перфектен. Отново сервиращият не даде точка на посрещащия - 1:1

Григор записа още един брилянтен ретур, но загуби гейма след силни комбинации на опонента.

След кратка почивка темпото не спадна и отново без дълги разигравания се стигна до равенство.

Отново при сервис геймът на хуркач трябваше да премине през 40:40. Едно прекрасно стоп воле го постави на полпозишън и по-късно полякът се измъкна от трудната ситуация.

Димитров се оизмъчи, но все пак си свърши работата. Двамата тенисисти не грешат и равенството от 3:3 е напълно логично.

Българинът вдигна публиката на крака с невероятен бекхенд смач, който му спечели и точка в началото на осмия гейм. Последва силна серия и ново равенство в резултата.

В решаващия момент Хуркач успя да стигне до първи пробив в мачча, което спечели и сета за поляка. Всичко ще се реши в последен трети сет.

Трети гейм

Отново мощен старт за Хуркач. Пак силен сервис и втори пореден сет, който стартира с гейм на нула. Димитров направи бърз отговор и изравни.

Хуберт почти беше спечелил подаването си след аванс от 40:15, но 2 страхотни изпълнения на Гришо задържаха интригата. Тогава сервиса на Хуркач отново се задейства и го спаси за пореден път.

Постепенно Григор започна да изпитва колебания, а Хуркач нанасяше много чисти удари както от форхенд, така и от бекхенд и нямаше никакви проблеми при своите подавания - 3:2.

Димитров се пребори за преднина до 40:0, след което довърши започнатото с излизане на мрежата и чудесно изиграна точка.

Серията продължи и след здрава битка се стигна и до първи пробив. Гришо сервира в решаващ момент от срещата.

5:30 и 30:0 за Григор при сервис на Хуркач, напрежението е огромно. Полякът се събра и обърна рязвоя. Димитров сервира за победата. 

Хуберт Хуркач поведе, но елегантно изпълнение и ас по правата днесоха аванс за Гришо. Последва нова точка и два мачбола за българския тенисист.


LIVE Григор Димитров - Хуберт Хуркач 6:1, 4:6, 6:4