Тенис сезонът вече официално приключи и повечето играчи се наслаждават на малкото си почивни дни, с които разполагат преди старта на идната година. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не направи изключение и през последните няколко дни бе в Милано, откъдето публикува серия от снимки в профила си в Instagram.

Първата ни ракета обаче далеч не е изоставил подготовката си за предстоящия сезон и често публикува кадри от интензивните си занимания във фитнеса заедно със своя кондиционен треньор Себастиен Дюран. Димитров ще се завърне на корта още в края на декември, тъй като заедно с Димитър Кузманов, Адриан Андреев, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова предстои да представят България в новосъздадената отборна надпревара United Cup (29 декември - 8 януари).

Впоследствие за нашето момче предстои участие в Откритото първенство на Австралия (16-29 януари). През днешния ден пък бе потвърден нов турнир в календара на хасковлията за 2023-а година, а именно АТР 250 надпреварата в Делрей Бийч, която ще се състои в седмицата между 13 и 19 февруари и съвпада с провеждането на турнирите в Ротердам и Буенос Айрес.

Досега българинът има само две участия в състезанието във Флорида, едното от които датира от настоящата година, когато достигна до четвъртфиналната фаза, побеждавайки Мичъл Крюгер на старта и отстъпвайки на Джон Милман в битката за място на полуфинал.

Tennis.bg