Българският тенисист Григор Димитров е уверен, че разнообразната игра и добата му форма в момента са му помогнали да стигне до финала на турнира в Маями. На полуфиналите той отстрани Александър Зверев, а в битката за трофея ще се изправи срещу Яник Синер.

Григор Димитров демонстрира отлична психика в ключовите моменти на мачовете от началото на сезона.

„За мен мисля, че пропускате едно важно нещо, а то е, че преди всичко успях да взема тези мачове един след друг. Мисля, че последователността да побеждаваш топ играчи, това за мен е много по-голям успех, от всичко друго“, сподели Григор Димитров.

„Само ако направите нещо подобно, влизате в първите 10. Ако се прави това, то мястото в класацията идва сама. Дисциплината, упоритата работа, цялата отдаденост, приспособяването към много различни играч - това трябва да се случва постоянно“, каза още Григор.

Григор Димитров за Серина Уилямс: Това е приятелство

Григор Димитров не крие, че е подобрил формата си в много различни аспекти от играта, като в ключовите моменти е заложил на изненадата и разнообразието.

„Мисля, че днес, например, успях, особено в третия сет, да използвам финеса, да използвам слайс малко повече, да бъда малко по-агресивен с моя форхенд, сервиране и воле, навлизане. Така че разнообразието е това, което мисля, че плаши много тенисисти като цяло, но ако сте в състояние да го направите в много критични моменти, това в известен смисъл е основата на играта“, допълни Григор.

Магическо разиграване с размяна на 32 удара вдигна публиката на крака 

Българският тенисист се определи като „голям късметлия“. Но защо?

"Колко често казвате, че съм играл в една ера срещу най-добрите тенисисти и съм ги победил всички? Чудесно е. Съжалявам, но мога смятам, че мога да живея с това. Всичко това, заглавията и всичко това, да, страхотно е. Липсата на тези момчета наоколо сега, това е малко тъжно. Обичам да ги гледам как играят. Обичам да се състезавам срещу тях, защото винаги можеш да научиш нещо от тях“, сподели Григор Димитров.