Ракета №1 в тениса при мъжете Григор Димитров даде всичко от себе си, но в крайна сметка преклони глава пред Новак Джокович след 3:6, 6:4. 1:6 в третия кръг на “Мастърс”-а в Рим. Родният състезател показа характер във втората част, но сякаш силите и волята го предадоха към края на мача, за да може световният номер 1 в този спорт да вземе своето и да продължи напред. 

27 снимки

Хасковлията започна по изумителен начин срещата и успя да пробие на нула подаването на сърбина в първия гейм от мача. Радостта обаче беше за кратко, след като Джока се събра бързо и на свой ред даде само точка в подаването на Гришо. 

Григор отново стигна до три точки за пробив в гейма на своя съперник, но Джокович този път показа железни нерви и успя да вземе подаването си за 2:1. В четвъртия гейм увереността на №1 в световната ранглиста продължи да расте и той логично проби Григор за втори път, а след това и затвърди постигнатото на свой сервис за 4:1. 

До края на частта и двамата успяваха да вземат подаването си, като сръбският тенисист затвори частта с 6:3. 

Втората част започна с по едно спечелено подаване от всеки играч, но в третия гейм Джокович пак натисна и нанесе своя удар - пробив за 2:1. Номер 1 в света на бърза ръка затвърди предимството си и се приближи до лесна победа. 

Джокович имаше две точки за пробив в петия гейм, за да приключи всичко, но все пак родният тенисист показа мускули и се задържа в мача. В осмия гейм, сякаш от нищото, Григор намери сили за много силен гейм при сервиса на Джока и пробив за 4:4. 

Родният тенисист използва набраната инерция и не само си взе подаването, но успя и да пробие Ноле, а с това и да докара мача до решаващ сет. 

Григор имаше първото подаване и в третия сет, но се огъна, което позволи на Джокера да пробие и да направи перфектен старт на частта. Пробивът набързо беше затвърден с лесен сервис гейм за №1 в света. 

Наказателната акция на рекордьора по титли от Големия Шлем продължи и в петия гейм той успя да направи нов пробив за 4:1, с което общо взето скърши съпротивата на Григор. 

До края Джоковия проби отново в решителния седми гейм, с което двубоят завърши с успех за сърбина.