Българската звезда в световния тенис Григор Димитров записа феноменална победа в сряда срещу специалиста на клей Диего Шварцман. Хасковлията премина като на парад през аржентинеца след 6:0, 6:3 на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид.

По този начин Григор се класира за 1/8-финалите, където ще срещне гръцкия №1 Стефанос Циципас.  

В интервюто си на корта след успеха над Шварцман българинът изрази увереност, че може да достигне финала, ако продължава да показва същата игра като тази досега в надпревратата.

БГНЕС
7 снимки

„Резултатът говори сам за себе си. Днес беше един от тези дни, когато всичко се получава. По време на целия двубой успявах да пласирам правилно ударите си. Също така забелязах, че Диего не се чувства добре, тъй като движението му по корта беше необичайно. Това ми позволи да си освобождавам корта и да създавам удобни възможности за атака. Вторият сет беше шанс да продължа по същия начин, исках да спечеля всяка една точка и не спирах да се боря. По това време в Мадрид е вече студено и трябваше да се движа непрекъснато, да бъда активен. Знаех, че ако успея да го направя, резултатът ще е много добър, като точно това се случи“, заяви Димитров след двубоя.

„Защо да не стигна и по-далеч? Както казах, не съм си поставял дългосрочни цели. Имам една и съща цел всеки ден, а именно да играя по възможно най-добрия начин. Ако всичко премине добре и ако продължа да се представям по същия начин като днес, определено харесвам шансовете си“, каза още Григор.

Мачът на 30-годишния Григор срещу Циципас е днес и ще стартира не преди 18:30 часа и ще може да го проследите на живо в сайта Gong.bg.