Българската звезда в световния тенис - Григор Димитров, с право беше щастлив след убедителната победа с 2:0 сета (6:2, 6:4) над световния №2 Карлос Алкарас, благодарение на която се класира за 1/2-финалите в турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Това бе втори пореден успех за българина срещу испанеца в пет срещи до момента помежду им.

Gulliver/GettyIMages & BNGES
53 снимки

„Да, като цяло, да спечелиш срещу него, трябва да играеш по най-добрия начин. Влязох фокусиран в мача, бях наясно какво да правя. Простотата понякога е ключова, но е трудно да успееш да я постигнеш. Успях да разчитам играта повече от предишния път. Наистина много добро ниво от мен и се радвам, че спечелих в два сета“, заяви Григор Димитров след победата си над водача в схемата на турнира.

„Използвах всеки един шанс, който имах, това беше подходът. Всеки сервис който имах, атакувах, опитвах да го поставя в много трудни позиции. Трябваше да продължа да бъда агресивен и да излизам на мрежата, да го движа, да не му давам да удря топката, защото когато той удари топката по начина, по който може, нещата стават страшни“, обясни българинът за подхода си към мача.

„Това е само число, още един съперник за мен. Първо искам да видя какво направих днес, за да се подготвя за следващия мач. Това е целта ми в момента. Не искам да мисля прекалено много, не искам да мисля за това, че съм играл толкова пъти срещу него, просто още един мач. Благодарен съм да бъда тук, на полуфиналите. Никога не съм стигал до този етап тук в Маями, така че се радвам много“, завърши Гришо след великолепния си мач в Маями.

В битка за място във финала Григор ще се изправи срещу германеца Александър Зверев, отново рано в събота сутрин.