Rien ne va plus! Така казват французите, за да покажат, че нещата не се получават добре. Е, нещата не се получиха добре, но за българина Григор Димитров, който загуби в два сета – 4:6, 4:6 от французина Жереми Шарди.

Така Гришо бе дотук в Маями и отпадна в третия кръг, а напред без загубен сет все още продължава в четвъртия кръг 90-ият в ранглистата Жереми Шарди. И заслужено, трябва да кажем, с оглед на показаното на корта.

И в двата сета българинът стоеше равностойно донякъде, но в самия им край допусна пробиви и това го изхвърли от турнира.

Първият сет вървеше напълно равностойно и спокойно в началните геймове, като изпълнителите на сервисите печелеха своето подаване. В средата на сета Григор пръв опита да натисне и на два пъти бе на път да стигне до пробив, но не успя.

За 4:4 Григор за малко да допусне пробив, но с мъка успя да вземе гейма си. И накрая Шарди стигна до пробива в най-важния момент, за да грабне първия сет с 6:4. А Григор регистрира доста на брой непредизвикани грешки...

Вторият сет бе почти пълно копие на първия. Двамата тенисисти печелеха по-лесно или по-трудно своите сервиси, докато не се стигна до последния, оказал се, гейм във втория сет и в мача. Шарди направи пробив на сервиса на Григор и го победи в два сета – 6:4, 6:4.

Жереми Шарди ще срещне в следващия кръг победителя от двубоя Диего Швармцман - Милош Раонич.

Развитието на мача:


ВТОРИ СЕТ - 4:6

4:6 - Не! И този път се получи същото като в първия сет. Пробивът дойде в последния гейм и Шарди спечели мача, отново с 6:4 и с 2:0 сета. Григор бе дотук в Маями.

4:5 - Не дава французинът и метър назад. Стига до гейм за спечелването на мача, но при сервис на Димитров все пак.

4:4 -  Въпреки съпротивата на Шарди, Димитров заключи гейма и изравни отново.

3:4 - Гейм на нула в полза на французина. Нещата от първия сет се повтарят, поне за момента.

3:3 - Ново равенство във втория сет след успешен гейм за Григор.

2:3 - Григор се опъна при сервиса на Шарди, но французинът отново взе своето и пак поведе.

2:2 - Димитров спаси две брейк точки за съперника и в крайна сметка измъкна, макар и много трудно този гейм при свой сервис - равенство.

1:2 - Шарди продължава да не допуска пробив и да печели своя сервис.

1:1 - Гейм на нула за Димитров и равенство.

0:1 - Лек гейм за Шарди, който повежда и във втория сет при свой сервис.

ПЪРВИ СЕТ - 4:6

Пробив! 4:6 - Жереми Шарди успя да пробие Димитров в най-важния момент и спечели първия сет с 6:4.

4:5 - Димитров поведе с 30:0, но Шарди отново стабилизира играта си и не даде шанс до края на гейма на българина - 5:4 за французина в първия сет.

4:4 - Шарди поведе с 30:0 и 40:30 при сервиса на българина. След три брейк точки за французина Григор направи две великолепни отигравания и спечели най-трудния си сервис-гейм до момента.

3:4 - Григор отново поведе при сервиса на французина - 30:15. Но Шарди се събра и взе гейма, за да поведе за пореден път.

3:3 - И Григор спечели своя сервис и се стига до ново равенство - 3:3.

2:3 - Григор поведе с 30:0, после Шарди направи обрат в гейма. Гришо стигна до първата брейк точка и в крайна сметка Шарди успя да си вземе гейма и поведе отново.

2:2 - Лек гейм за Григор и ново изравняване в първия сет. Последната точка за Григор беше в аут, незабелязана от съдиите. Шарди също не поиска преглед с Ястребово око на ситуацията.

1:2 - Този път Гришо записа две точки при сервиса на съперника, но загуби гейма.

1:1 - Григор отвърна по същия начин - гейм на нула и равенство.

0:1 - Шарди взе бързо своя сервис и спечели на нула първия гейм в мача.