Давид Гофен призна, че чувството най-после да стигне до победа срещу Григор Димитров е страхотно.

"Каква победа само!," възкликна белгиецът, след като се наложи със 6:4, 1:6, 6:3 над Григор в четвъртфинал от АТП турнира в Ротердам.

Всичко хубаво си има край: Гофен приключи суперсерията на Гришо в Ротердам

"Знаех, че след толкова загуби трябва да променя нещо в играта си. Играх страхотно от първата до последната точка. Вторият сет бе малко разочароващ, но бях на място в третия," обясни Гофен.

"Реших да съм агресивен от самото начало, това бе ключът. Показах му, че съм готов за такава агресия. Той бе много силен във втория сет, затова ми бе трудно да поддържам нивото, но в края на мача показах най-добрия си тенис," завърши Давид Гофен.

Нова суперточка за Гришо и първи пробив

Ротердам 2016: Пълен репортаж от Григор Димитров - Давид Гофен

Mtel Sport 1 ще продължи да излъчва директно всички най-интересни сблъсъци от надпреварата, като преди и след най-важните двубои има преки студия, с участието на тенис специалисти. Финалът на турнира е в неделя от 16:30 часа, а прякото предаване по спортния канал ще започне с коментарно студио половин час по-рано.

ABN AMRO World Tennis Tournament от серията ATP 500 е сред най-престижните спортни събития в Холандия, като поредното издание на състезанието е под номер 44. Тази година победителят ще спечели 363 000 долара, а общият награден фонд на надпреварата възлиза на близо 2 милиона долара.