Най-добрият ни тенисист Григор Димитров има да направи само крачка, за да се класира във финала на АТП 500 турнира в Ротердам. Поставеният под номер 2 в основната схема българин среща познат противник в полуфиналите на престижната надпревара в лицето на белгиеца Давид Гофен.

Проследете развитието на срещата с Gong.bg!

Двубоят между двата на Централния корт в холандския град ще започне в 16 часа българско време, като победата може да осигури мечтан  от мнозина финал. Другата полуфинална двойка противопоставя легендарния Роджър Федерер и италианския ветеран Андреас Сепи. Въпреки своите 36 години, Маестрото от Базел както винаги е в ролята на фаворит.

Григор няма умора, тренира и след победата

В подобно положение се намира и Димитров преди днешния дуел срещу първата ракета на Белгия. Дори предвид контузията в рамото, щеше да бъде изненадващо, ако нещата стояха по друг начин предвид историята на сблъсъците между Григор и Гофен. Двамата са играли вече 8 пъти помежду си, в които белгиецът има един-едничък успех. Случайно или не, той дойде през миналата година тъкмо в Ротердам, където тогава той изхвърли Димитров в 1/4-финалите в трисетов сблъсък.

Полуфинал и №4 в света за Григор Димитров

Иначе с мачове срещу Гофен може да свържем най-скорошната и безспорно най-ценната титла в кариерата на Димитров – тази от финалния Мастърс турнир за 2017-а година. Тогава той игра на два пъти срещу белгиеца – веднъж в груповата фаза и после във финала – като прибави нови 2 успеха на сметката си.