През тази седмица продължават турнирите на американска земя. След надпреварите в Нюпорт и Атланта, днес започва и турнирът във Вашингтон, който вече е от категория ATP 500. 

Интересни имена ще видим в американската столица, а ние ще стискаме палци на Григор Димитров за добро представяне. Безспорно топ фаворитът за титлата е Рафа Надал, който взе решение да участва във Вашингтон и по този начин да започне подготовката си преди предстоящия US Open в края на месеца. 

Изключително ласкаво за "матадора" се изказа и американецът Франсис Тиафо. Според него, за всички участници в надпреварата трябва да е истинска чест, че Надал е тук, а американският тенисист очаква страхотни емоции през цялата седмица. 

"Мисля, че тази година турнирът е доста силен и наистина ще бъде интересно за зрителите. Очаквам с нетърпение мачовете и дано успея да се представя добре. Във втория кръг може да  се изправя срещу Кевин Андерсън, но според мен най-хубавото е, че легенда като Рафа е тук. Той реши да играе и смятам, че неговото участие е нещо запомнящо се. Не всеки ден човек и тенисист от  подобна класа идва на нашия турнир. Надал е един от най-великите и аз съм сигурен, че за шампион като него е ясно, че единственото, което ще гони  в американската столица е нов значим трофей в славната му кариера“, каза Тиафо.