След като коронавирусът завладя целия свят, като много други спортисти Фабио Фонини си стои вкъщи и изчаква всичко да отмине. Във времето без тенис състезания, италианският тенисист даде любопитно интервю пред „Sky sport Italia“, в което разкри какви са неговите мечти в професионален план.

Фабио не започна по най-добрия начин 2020 година, като  допусна 6 загуби в 11 мача.

„Все още не съм започнал да тренирам, все още изчаквам да видя как ще се развие ситуацията. Стоя си у дома, но смятам, че пандемията нанесе много щети на света, включително и на нашия любим спорт тениса", започна той.

Радвам се, че от ATP замразиха ранкингите на всички, докато отново сезонът не бъде подновен, това бе най-правилното решение.  Мечтая да спечеля „Купа Дейвис“ с Италия, не знам дали сме способни на това, но съм сигурен, че ще отидем с най-доброто в Мадрид".

"За мен да представям Италия значи много и ще изляза на 100 процента, за да зарадваме италианския народ. Все още се надявам, че мога да играя финал на турнир от „шлема“. Ако това се случи, бих искал да се изправя срещу моя идол Роджър Федерер“, коментира Фонини.

Автор: Делян Калинков