Най-добрият български тенисист – Григор Димитров загуби от испанеца Алейандро Давидович Фокина с 4:6; 7:6, 3:5 в полуфинален сблъсък и пропусна шанса да се класира за финала на Мастърса в Монте Карло. Алехандро Давидович Фокина разкри, че физическата издръжливост и волята за победа са били основните фактори за вчерашния му триумф над Григор Димитров

„Още от началото на турнира нагласата ми е да се боря за всяка точка. Така беше още от мача с Джокович, когато водех с 4-2, но той проби сервиса ми. Днес Димитров ме надигра във втория сет и затова имах нужда да се прибера в съблекалнята, за да почина за малко. Григор играеше много добре, но усетих, че започва да се изморява. В началото на третия сет не играх много добре, но преследвах всяка топка. Положих много усилия, борих се до последно и наистина се радвам, че успях да спечеля“ – коментира испанецът на пресконференцията след мача.

„По време на предсезонната подготовка се трудих много, за да съм готов точно за такъв тип двубои. От началото на този сезон загубих доста мачове, които имам чувството, че можех да спечеля. В момента не обръщам толкова голямо внимание на позицията ми в ранглистата. Просто се наслаждавам на играта, това е всичко“ – добави роденият в Малага тенисист.

Световният №46 сподели и какви емоции изпитва първия ATP финал в своята кариера. „Не мога да опиша начина, по който се чувствам в момента. Когато изоставах с 0-2 в третия сет и той стигна до няколко брейкпойнта, трябваше да дам абсолютно всичко от себе си, за да остана в мача. Знаех, че ако се вложа напълно във всяко едно разиграване, ще имам шанс да спечеля и точно това се случи“.