Втората ракета на Бълария Димитър Кузманов изигра пореден отличен двубой на АТП Къп и не остави шансове на Стив Дарси от Белгия, след като го победи с 2:0 сета - 6:0, 6:3. Победа срещу Белгия ще осигури на България първото място в група C и класиране за 1/4-финалите, където ще се изправи срещу домакините от Австралия. Двамата тенисисти вече играха един срещу на турнира в Марбург (Германия) през 2016 година, когато Мико се наложи с 6:3 и отказ на белгиеца. 
Днес нашето момче се възползва от колебливата игра на Дарси, а в добавка с малкото непредизвикани грешки контролираше ситуацията на корта до самия края. През втората част той имаше лек критичен момент, когато беше пробит, но показа изключителен характер и моментално върна пробива, след което и мача. Мико имаше успеваемост от 73% на първи и феноменалните 100% на втори сервис. Той се възползва и в пет от деветте си възможности за пробив.
 
В момента Григор Димитров играе с Давид Гофен. Играещият ни треньор е като "черна котка" за белгиеца - 11:1 победи в полза на Григор.
 
Мачът на двойки ще бъде последен, като партньор на Димитров се очаква да е Кузманов, но не е изключено отново на корта да излезе  Александър Лазаров. Реглментът на турнира позволява това да бъде обявено след финала на втория сингъл. Съперници на нашите ще бъдат Сандер Жил и Йоран Флиген.

ДИМИТЪР КУЗМАНОВ - СТИВ ДАРСИ 6:0, 6:3

ПЪРВИ СЕТ (30 минути): 
 
1:0 Срещата започна равностойно. Дарси стигна до точка за пробив, но точно навреме дойде хубавия първи сервис на Мико и се стигна до дюс. Сгрешен бекхенд на белгиеца и предимство за Кузманов. Още един хубав първи сервис на Мико и той взима сервис гейма си. 
 
2:0 И ПРОБИВ ЗА МИКО! Със страхотно си движение по корта българинът не остави шансове за Дарси и го проби на нула точки!
 
3:0 Без напрежение Мико затвърждава пробива за 3:0.
 
4:0 И НОВ ПРОБИВ ЗА МИКО! Българинът поведе с 30:0 и след сгрешена къса топка от страна на Дарси се стигна до брейк точка. С първите се две излизания на мережата белгиеца обаче успя да намали на 40:30. След още една грешка от бекхенд за 35-годишния белгиец се стига до нов пробив за Кузманов.
 
5:0 След хаотичната игра в началото Дарси успя да покаже по-добра игра и за първи път затрудни Кузманов на негов сервис. Стигна се дори до брейкбол за белгиеца, но със страхотна къса топка Мико успя да я отрази. Дарси престана с непредизвиканите грешки, но Кузманов продължаваше да доминира и в крайна сметка успя да затвърди и втория пробив.
 
6:0, ПРОБИВ И СЕТ ЗА МИКО! Страхотен Кузманов сменяше ритъма в разиграванията и не остави никаки шансове за Дарси, за да го пробие за трети и да спечели първия сет!
 
ВТОРИ СЕТ (46 минути):
 
1:0 Кузманов продължи серията си със седми пореден спечелен гейм с много солиден първи сервис. 
 
1:1 Мико стигна до троен брейкбол, но малко по-добрата играна Дарси успя да му помогне да изравни до 40:40, след което и взе първи сервис гейм.
 
2:1 Мико взе бързосервис гейма си.
 
2:2 Първи спокоен сервис гейм и за Дарси.
 
2:3 И ПРОБИВ ЗА ДАРСИ! Мико за първи път в двубоя направи три поредни непредизвикани грешки и се стигна до точка за пробив за белгиеца. За съжаление Дарси излезе на мрежата, за да пробие.
 
3:3 И МОМЕНТАЛЕН РИБРЕЙК ЗА МИКО! Дарси сбърка два форхенда, а Кузманов успя да спечели разиграване от 36 удара и това доведе до моментално връщане на пробива.
 
4:3 Добрата игра на Мико от сервис продължи и след чудесна къса топка от бекхенд и поредният сбъркан форхенд на Дарси, спомогнаха за затвърждаване на пробива.
 
5:3 И НОВ ПРОБИВ ЗА МИКО! Хубаво разиграване, което завърши с дълбок форхенд-уинър по правата осигури шанс за пробив на пловдивчанина, но пък Дарси го спаси с идентична атака и смяна на посоката с печеливш удар от предната страна на ракетата по правата. Белгиецът обаче сбърка топка край мрежата и даде нов брейк-бол, а после негов неуспешен форхенд предостави възможност на Кузманов да сервира за мача.
 
6:4, СЕТ И МАЧ ЗА МИКО! Страхотен минаващ бекхенд и два невърнати сервиса донесоха на Мико три мачбола, като той се възползва от втория и постигна втората си на ниво АТР!