Фен на тениса си спечели правото да проведе тренировка с Григор Димитров и неговия екип срещу 10 500 долара.

Hristo Totev / LAP.bg
22 снимки

Това бе най-голямата сума, предложена в благотворителния търг, организиран от АТП. Парите са за специален фонд, който ще помага на треньори, останали без работа заради пандемията от коронавирус.

Подробностите около срещата на българската звезда с неговия почитател ще се уточняват. Предварителната информация е, че тренировката трябва да се състои в периода януари-юли 2021 година.

В търга са събрани общо 225 хиляди долара. Най-голямата сума е 51 850 за среща с Анди Мъри на "Уимбълдън". Победителят ще прекара час на корта с бившия №1 в света по време на турнира от Големия шлем в Лондон догодина, ще получи 2 билета за финала при мъжете и ще бъде поканен на обяд в ресторанта, достъпен само за членовете на Всеанглийския тенис и крокет клуб.

Срещу 27 хиляди долара друг участник ще играе два часа с носителя на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка. Специална награда е колекция от ракети с автографи на Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри.

Днес от 15:30 часа българско време хасковлията ще премери сили с французина Никола Маю на Ultimate Tennis Showdown в академията на Патрик Муратоглу в Био край Ница, Франция. Двубоя ще може да проследите на живо в Gong.bg.