Бившият номер 1 в света Роджър Федерер изрази надежда, че неговият приятел и бивш съперник на тенис корта Рафаел Надал ще успее да се завърне на корта за следващия сезон. Рафа е преследван от контузии през последните две години и почти не е играл, като по-рано този месец трябваше да се оттегли от участие в Лейвър Къп, където бе заменен от Григор Димитров.

"Надявах се, че той ще успее да изиграе един мач тук, но в крайна сметка той каза, че предпочита да не го прави, защото не е готов. Но той изглежда добре. Направил е всичко за нашия спорт и мисля, че в момента взима решение каква да е следващата му крачка. Би било феноменално, ако той може да играе още един сезон, но само Рафа може да реши това", коментира Федерер от Берлин, където ще се проведе Лейвър Къп между петък и неделя.

"В един момент е по-добре да вземеш крайно решени и след това се успокояваш", допълни швейцарецът относно това кога Надал ще спре с тениса. Федерер изигра последния си мач в кариерата си рамо до рамо с Надал на Лейвър Къп в Лондон преди две години.

Той коментира и представянето на другия си голям опонент Новак Джокович. "Мисля, че Новак все още има добри шансове да печели. Той ще е един от фаворитите за спечелване на Аустрелиън Оупън", каза Роджър./БГНЕС