Марко Чекинато остави своята следа на Ролан Гарос 2018.  Италианецът достигна до  ½-финалите в Париж, но от тогава насам, определено не успя да остане в елита на световния тенис. Тази седмица за Марко отново бе разочароваща, след като претърпя поражение още в първия кръг на турнира в Каляри.

Сега, италианският тенисист говори за един от най-великите спортисти на нашето време - Роджър Федерер. Според Чекинато, Роджър спокойно може да играе до 50-годишна възраст и да се мери с най-добрите на корта.

„Роджър е невероятна личност. Само някой, който се е срещал с него, може да ме разбере, защото това да си близо до такава легенда е  напълно достатъчно. Той е страхотен човек на и извън корта и винаги е настроен изключително дружелюбно към всеки. Готов е да говори, да ти помогне със съвети или просто да те подкрепи. Искам Федерер да играе до 50 и още много години да гледаме тези велики съперничества между него, Рафа и Новак. Когато тези трима велики шампиони се оттеглят, тенисът няма да бъде същия. Ще е толкова тъжно и различно, без тях, но аз съм оптимист, че тримата големи ще играят още дълго“, коментира Чекинато.