Великият Роджър Федерер направи първата сериозна крачка към окупирането на върха в световния тенис. Той прегази белгиеца Рубин Бемелманс експресно за малко повече от 45 минути и си подкова класирането за втория кръг. 

В нито един момент битката нямаше и капка равностойност. Маестрото летеше по корта две седмици след триумфа си на Аустрелиън Оупън. И опонентът му просто нямаше адекватен отговор на представянето му. 

В първия сет Федерер дръпна с огромна лекота до 5:0 и позволи все пак на съперника си да вземе един гейм, преди да затвори частта при 6:1. Вторият сет започна с нов пробив на швейцареца и веднага всичко беше решено още тогава. 

Той поддържаше малка преднина до 4:2, след което пак смени на по-висока предавка и затвори мача при 6:2 за точно 49 минути на корта. Със сигурност Маестрото дори не се е изпотил срещу 116-ия в света. 

Така във втория кръг той ще срещне подводния камък Филип Колшрайбер. Победа над германеца и още един опонент ще му гарантира завръщането на върха на световния тенис, където не е бил от 2012 г.