Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че се чувства силен и се възстановява по план след поредната операция на коляното през месец август. Той не разкри кога ще се завърне на корта, но обяви, че очаква с нетърпение да играе на Laver Cup 2022.

„Laver Cup е една от големите ми мечти през 2022-ра, надявам се да съм напълно готов отново да играя тенис в „О2 Арена“ в Лондон. Тази година ще е почти невъзможно да се включа и знам, че никак няма да ми е приятно да гледам отстрани, без да съм в кондиция за игра“, обяви Федерер пред „Eurosport“.

„Иначе рехабилитацията ми върви много добре и всеки ден се чувствам все по-добре. Миналият период на възстановяване също беше доста успешен и сега чак съм изненадан, че се чувствам толкова добре. Също така след толкова години непрестанно пътуване е много приятно да съм у дома със семейството“, допълни носителят на 20 титли от турнирите от „Големия шлем“.

Заради промяната в световната ранглиста покрай пандемията Маестрото все още е в топ 10 - на 9-а позиция, като последно загуби четвъртфиналния си двубой на „Уимбълдън“ от Хуберт Хуркач с 3:6, 6:7 (4), 0:6.

Заради проблеми с контузии Федерер е изиграл едва 19 мача от началото на 2020 година насам, а последната си 103-а титла той спечели през октомври 2019 година на родна земя в Базел.