Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер каза, че се радва да бъде част от тениса след оттеглянето си от спорта през миналата година и изрази интерес да бъде капитан на отбора на Европа на "Лейвър къп", въпреки че швейцарецът няма непосредствени планове да замени Бьорн Борг.

Федерер, който помогна на отбора на Европа да вземе три титли от "Лейвър къп" срещу Света, ще присъства на тазгодишното издание във Ванкувър, където е планирано празненство в петък, което да отбележи първата годишнина от последния му състезателен мач.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

42-годишният Федерер тогава игра заедно с големия си съперник Рафаел Надал, но двамата отстъпиха пред Джак Сок и Франсис Тиафо.

"Има нещо от мен в отбора на Европа. Щастлив съм, ако съперниците спечелят, не ме разбирайте погрешно, но някак си го усещам дълбоко в себе си, искам Европа да спечели", каза швейцарецът.

"Харесва ми да съм в тениса. Може би един ден ще бъда капитан на отбора. Засега няма планове, но мисля, че ще бъде много хубаво", добави 20-кратният шампион от турнирите от Големия шлем.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева