Роджър Федерер и Рафаел Надал потвърдиха, че планират да участват в следващото издание на турнира по тенис за мъже "Лейвър Къп".

Федерер, който не е играл от юли миналата година заради контузеното си коляно и Надал, който наскоро спечели 21-а титла от турнирите от Големия шлем, разкриха намеренията си да представят отбора на Европа в демонстративната надпревара в Лондон между 23 и 25 септември.

"Наистина очаквам с нетърпение да се върна към турнирите по-късно тази година. "Лейвър Къп" определено е в плановете ми", заяви Федерер.

Швейцарският тенисист добави, че е получил текстово съобщение от Надал още през миналата година с предложение да играят заедно на двойки на "Лейвър Къп". Те записаха успех при двойките по време на първото издание на турнира през 2017-а.

"Ако е възможно да споделим корта още веднъж при двойките, би било наистина специално и за двамата на този етап от кариерите ни", са думите на Надал.

Предстоящото издание на "Лейвър Къп" е пето в историята на надпреварата. Нито Федерер, нито Надал участваха в състезанието през 2021 година.

40-годишният Федерер не е играл от последната операция, която претърпя на дясното си коляно. През ноември той заяви, че не очаква да е готов за "Уимбълдън" тази година и все още не е ясно кога ще се завърне на корта.

Рафаел Надал вече притежава един трофей повече от Големия шлем в сравнение с Роджър Федерер и Новак Джокович, които имат по 20 в колекциите си.