Григор Димитров продължава да поддържа форма в Сан Диего и вече играе на червени кортове като подготовка за Adria Tour. Първата ни ракета прекара над два месеца в Калифорния заради пандемията от коронавирус, като двамата с треньора му Крис Гро се подготвят заедно и скоро трябва да се върнат в Европа, където бившият №3 в света да участва на първото си състезание от март насам.

За последно най-добрият ни тенисист игра на официален турнир на Abierto Mexicano de Tenis MIFEL, където имаше своите шансове в равностоен сблъсък със световния №2 Рафаел Надал, но не се възползва от тях и отпадна на полуфиналите на турнира. Матадора се наложи с 6-3 6-2 за час и 40 минути.

Сега Димитров ще играе в Белград и Задар на мини тура Adria Tour – демонстративни надпревари, организирани от Новак Джокович.

По първоначална информация – първата ракета на България ще се състезава на 13/14 юни в Белград (Сърбия) и 20/21 юни в Задар (Хърватия). Останалите дати, които Джокович е обявил към момента, са 27/28 юни в Черна Гора и 3/4 юли в Баня Лука, Босна и Херцеговина.

Освен Григор Димитров и Новак Джокович, участие са потвърдили Александър Зверев, Марин Чилич, Борна Чорич, Виктор Троицки, Доминик Тийм и Дамир Джумхур.