Григор Димитров прави изключителен сезон до момента и след титлата в Бризбън ще се бори за втора такава, но този път на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями, след като победи германеца Александър Зверев с 6:4, 6:7(4), 6:4 и се класира за финала. Димитров ще се бори за трофея с италианеца Яник Синер, който отстрани Даниил Медведев в другия полуфинал.

С класирането си на финала 32-годишният българин, който в момента е 12-и в световната ранглиста, ще влезе в Топ 10 от понеделник.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

По традиция, турнирът в Маями привлича много известни личности и, след като в последните дни мачовете на Гришо бяха гледани от звезди като Иванка Тръмп, Майк Тайсън, Серхио Бускетс и Джими Бътлър, срещу Зверев на трибуните бе негова стара приятелка – Серина Уилямс.

Не е тайна, че американката и Григор са добри приятели от доста години, като дори се говореше, че двамата са излизали в миналото. Камерите уловиха как Серина прегръща топло Григор след победата му над Зверев рано тази сутрин, като двамата размениха и няколко думи. Малко преди това по-малката от сестрите Уилямс се срещна и с другия финалист Яник Синер.