Григор Димитров бе определен за безапелационен номер 1 за 2017 година на България, но има едни хора, за които успеха на Гришо е голяма лична победа. Това са родителите му Мария и Димитър Господинови.

Гордата майка взе отличието на сина си, който като номер три в света в момента, се подготвя здраво за новата кампания. Емоционална и разчувствана от историческите постижения на наследника си, Мария даде специално интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио, където говори много откровено и сподели, че за нея винаги е празник, когато е заедно с детето си.

„Никога не съм вярвала, че ще стане така. Просто следвах, мечтите. Знаех, че иска да играе и да е тенисист. Но ми харесва, аз обичах да играя. Бе приключение с него. Успях да го моделирам в това, което иска. Харесваше ми да се забавляваме. Играехме заедно, играехме тенис заедно, исках винаги да бия аз, това го стимулираше и така продължаваше да се бори“, разказа откровено Мария Господинова.

Григор Димитров от Маями: Това означава много за мен

„Всъщност Григор наследи този хъс от моя род. Ние сме спортисти. Имаме волейболисти, плувци, аз самата съм се занимавала с волейбол“.

„Преди два дни се чух с него. Каза ми за рекламата, която е направил тайно. Не знаех, видях по телевизията и изпаднаха в шок, бе невероятно“.

„Преди години всички празници празнувахме на турнирите, но ние и винаги празнуваме, когато сме заедно. Това е празник, приключение, че сме заедно“.

„Много бих искала да се върне като малко момче Григор. Това бяха най-хубавите ни години. Тогава бе простичко, истинско, натурално. Сега е по-различно. Това бяха най-хубавите години с Григор. Тогава го възпитавахме, бяхем заедно по-често, провокирах го“, добави Мария.

„В Австралия - не знам, трябва да стане чудо, за да ида. Не съм се уморила от пътуванията. Това е невероятно да си до детето си, силата да влияеш, енергията, която да му дадеш. Семейството наистина е много важно“, каза за финал крайно емоционалната и разчувствана майка на Григор Димитров.