Един от най-добрите австралийски тенисисти Джон Милман, бе напълно откровен за настоящата ситуация в световния тенис. Почти целия спортен свят буквално е спрял заради пандемията от коронавирус, и никой не знае кога отново спортът ще заеме своето достойно място в живота на хората.

Според австралиеца Джон Милман ситуацията е много тежка и няма да бъде решена в близко бъдеще. Тенисистът изрази сериозни притеснения и от финансова гледна точка, като добави, че той в момента няма как да изкарва прехраната си.

„Според мен ще трябва да чакаме още дълго, светът няма да успее да се справи скоро с коронавируса. Честен съм, виждате колко е тежко положението по света, и аз не съм оптимист. В близките няколко месеца няма да играем тенис и ще трябва да си останем по домовете", започна той.

"Притеснен съм и за финансовата част на нещата, знаете, че когато не се провеждат турнири, ние просто не печелим пари. За всички ни е трудно, а най-важното в този момент е да се борим и да чакаме, мисля, че няма какво друго да сторим. Все пак, когато говоря за пари искам да бъда разбран правилно, не желая да се оплаквам, сънародниците ми в Австралия живеят много по-зле от мен, и за тях е още по-трудно“, завърши Милман.

Автор: Делян Калинков