Новак Джокович се завърна в родния си Белград и сподели пред журналисти, че е готов да атакува първата позиция в световния мъжки тенис. Тази година сърбинът спечели два от турнирите от Големия шлем – на Уимбълдън и Ю Ес Оупън.

,,Планът ми беше да бъда тук със семейството си“, започна той. ,,Всички погледи са насочени към това да стана отново номер 1 в света. Надявам се Белград да ми донесе късмет. Решихме заедно с екипа да останем малко по-дълго време тук, за да се възстановим след Ю Ес Оупън и да се подготвим за едно солидно представяне в Шанхай“, сподели сърбинът.

,,Възможността да бъда номер 1 е налице, но нека първо изиграя един добър турнир в Китай“, завърши Джокович. След Уимбълдън той загуби само веднъж в три сета от младия талант Стефанос Циципас на турнира в Торонто. Впоследствие обаче 31-годишният тенисист спечели единствения турнир от сериите Мастърс 1000, който не бе печелил в кариерата си – в Синсинати след победа над Роджър Федерер.

14-кратният шампион в надпреварите от Големия шлем няма да защитава точки до края на сезона и може да завърши за пети път в кариерата си годината като номер 1 след 2011, 2012, 2014 и 2015 година. /БГНЕС