Сръбският тенисист Новак Джокович сподели, че се учи повече от загубите, отколкото от победите. Ноле коментира, че вече е променен и има по-различен поглед. Световният номер 1 също така добави, че иска да продължи да печели трофеи от Големия шлем.

„Уча се от загубите повече, отколкото от победите. Успехите носят уникално усещане, затова се състезаваме професионално. Преди бях много афектиран след поражения. Ако отстъпех на някого, правех голяма драма, която траеше дни, а понякога и седмици. Сега преминавам бързо през тези емоции“, разказа Джокович.

„Имам семейство. Вече съм баща. Станах на 32 години. Разочарова ме, ако не съм се поучил от опита на миналото и не съм направил нещата по различен начин“, продължи сърбинът.

„Искам ли да продължа да пиша история и да печеля титли от Големия шлем? Разбира се. Затова играя. Тенисът също така ми дава възможност да изпращам послания до хората, които ме харесват по цял свят, да давам добър пример на децата. Това също ме държи свързан със спорта и искам да продължа да практикувам“, обясни още Ноле.  

Джокович се цели в Ролан Гарос

Как Джокович се размина с идола си Джордан?