Световният №1 Новак Джокович заяви, че се е чувствал "ужасно" на корта по време на поражението от Даниел Евънс на Мастърса в Монте Карло, и описа представянето си като едно от най-лошите му от много години.

"За да бъда честен, това е може би един от най-лошите мачове и изяви от моя страна, които мога да си спомня през последните години," заяви Джокович след загубата.

"Не искам да отнема нищо от победата му, но от моя страна просто се чувствах ужасно на корта като цяло. Просто нищо не проработи. Това е един от онези лоши дни", добави той.

"От моя страна определено трябваше да се справя по-добре. Определено това беше едно от най-лошите ми мачове, които си спомням от много години насам", каза сърбинът.

Той заяви, че си тръгва с "горчиво" чувство, но се надява да успее да промени нещата, докато се прибира у дома, за да играе на турнир в Сърбия следващата седмица.

"Просто беше много, много ветровито. Трудно се играе в такива условия срещу тенисист като Евънс, който те кара да се движиш много. Той е непредсказуем с ударите си и това разстрои играта ми. Просто играех доста зле. Очевидно в момента съм разочарован от начина, по който играх, от начина, по който се чувствах на корта. Но това е дълъг сезон на клей. Все още има много турнири. Очевидно трябва да работя, надявам се да постигна по-добро представяне следващата седмица в Белград", добави още той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.