В първия си мач след Аустрелиън Оупън Новак Джокович определо изпитваше физически затруднения и в крайна сметка загуби в три сета от японеца Таро Даниел.

Сензация: Японец изхвърли Джокович от Индиън Уелс

След участието си в Мелбърн Ноле претърпя хирургическа интервенция на десния лакът и бързо се завърна на корта, но определено не успя да покаже това, на което е способен.

След двубоя Джокович призна, че се е чувствал странно на корта. "За мен беше сякаш играя първия си мач на тура. Много странно. Имам предвид, просто напълно изгубих ритъма си, всичко. Имах и проблеми със здравето в последните седмици."

"Бях благодарен отново да бъда на корта толкова бързо след операцията. Но в същото време, изобщо не се чувствах добре."

"Очевидно в последните 9 месеца изиграх само няколко мача, все още умът ми се бори с това, дали съм здрав или не. Въпреки че не усещаш болка, все още мислиш за нея, защото е нещо, което чувствах и ме мъчеше за повече от 2 години."

Джокович все пак остава позитивно настроение след поражение. "Дори не трябваше да бъда тук заради операцията, която беше преди само 5-6 седмици. Но се възстанових много бързо и се подготвих. Просто съм щастлив, че успях да се възстановя толкова бързо след операцията и да бъда на корта."