Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на турнира на червени кортове на родна земя в сръбската столица Белград с награден фонд 511 хиляди евро. Сърбинът стартира директно от втория кръг на надпреварата и постигна успех с 6:2, 7:6 (4) над германеца Матс Морайнг, „щастлив губещ“ от квалификациите.

28-годишният Морайнг, 253-и в световната ранглиста, в Белград постигна първата си победа в Тура на АТР след 4:6, 7:6(7), 7:5 над Егор Герасимов от Беларус.

Джокович взе първия сет със серия от пет поредни гейма, а във втората част на два пъти повеждаше с пробив, като дори сервираше за мача при 6:5, но не успя. В тайбрека той все пак наложи волята си, за да запише 17-а победа в 20 мача през сезона.

„Добро начало за мен в турнира. Спечелих първия сет с 6:2 срещу тенисист, срещу когото не бях играл преди. Той рискуваше и някои негови удари днес бяха наистина страхотни", коментира сърбинът, който в събота в Белград отпразнува 34-ия си рожден ден.

„Във втория сет на два пъти имах пробив преднина и можеше да си свърша работата малко по-бързо, но той заслужава поздравления, защото се бори до края и игра наистина много добре и доста смело“, каза още сърбинът.

На четвъртфиналите Джокович ще играе срещу аржентинеца Федерико Кория.