Новак Джокович се подготвя за турнира в Монте Карло с нов треньор - Ненад Зимонич. Но сърбинът побърза да подчертае, че засега споразумението е временно. Джокович заяви, че изграждането на играта му на клей за Ролан Гарос е негов основен приоритет и че всеки резултат тук ще бъде "бонус". Световният номер 1 призна, че не очаква много от играта си на клей преди началото на Мастърса в Монте Карло. Джокович отпадна рано на турнира на твърди кортове в Индиън Уелс миналия месец и не игра в Маями.

"Очакванията не са много големи. Резултатите ми тук в предишните години (титли през 2013 и 2015) не са големи. Всичко е свързано с това да изградя играта си за клей кортовете. Искам да достигна върха си за Париж - там искам да играя най-добрия си тенис. Всичко останало е бонус, така че нека да видим какво ще се случи", каза 36-годишният тенисист. 

Сърбинът хвърли малко повече светлина върху изненадващата си раздяла с Горан Иванишевич, след като спечели 12 титли на сингъл от Големия шлем с хърватина като треньор.Джокович

"Чувствахме, че сме си дали максимума, беше време да продължим напред - това е доста просто. Горан остава един от най-успешните треньори в историята на играта. Направихме нещо, което не може да бъде заличено, резултатите говорят сами за себе си. Той също така остава скъп приятел на мен и на моето семейство“, добави Джокович.