Петкратният шампион на турнира от сериите "Мастърс" 1000 в Рим Новак Джокович нарече италианската столица своя "втори дом" по време на пресконференция преди участието си в надпреварата на червени кортове.

"По отношение на подкрепата, която получавам, по отношение на усещането, което изпитвам всеки път, когато се връщам тук. Мисля, че говоренето малко на италиански помага да се свържа с хората. Италианският манталитет е близък до сръбския по страст, емоции. Така че за мен винаги е радост да се върна", каза сърбинът, който е номер 1 в световната ранглиста.

Джокович, който загуби от Надал на миналогодишния финал в Рим, каза, че играта му се връща, след като пропусна голяма част от сезона заради отказа му да се ваксинира срещу коронавирус.

Сърбинът загуби от Карлос Алкарас на полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид в събота.

"По-близо съм до желаното ниво с всяка седмица. Дори след почти три часа и половина битка срещу Алкарас, на следващия ден се възстанових добре, бях готов да играя. Това е положителен и окуражаващ фактор преди Рим, както и, разбира се, голямата цел, която е Париж", добави сърбинът.