Световният номер две Новак Джокович сподели своята рецепта за спортно дълголетие. В първия кръг на US Open сърбинът победи Раду Албот с 3:0 сета (6:2, 6:2, 6:4), а след това даде интервю на корта на Джеймс Блейк.

На въпрос, че вече е на 37 години, но на корта се движи все едно е на 21, и как успява да прави това толкова дълго, Новак Джокович сподели, че става дума за комплексна работа.

„Няма една дума или тайна, която да го описва. Това е просто начин на живот и как се чувствам. Имах късмета от ранна възраст да бъда заобиколен от знаещи хора, които бяха запалени по работата си и споделяха своя опит с мен. Бях научен отрано, че предотвратяването на контузии удължава кариерата. Разтягане, загряване. Всичко, което правех, ще ми се върне по-късно“, сподели Новак Джокович.

„Тялото е едната част от нещата. Психологията и емоционалният аспект са другата. Трябва да намерим оптималния баланс. Все още обичам да се състезавам, много съм критичен към себе си на корта, понякога се разстройвам.“

„В крайна сметка този спорт ми даде много. Да продължавам да играя и да давам всичко от себе си всеки път, когато стъпя на корта, е моят начин да се отдам на този прекрасен спорт“, каза още Ноле.