Новак Джокович си постави конкретни цели за остатъка от сезона, които включват запазване на първото място в ранглистата на ATP и възможно най-добро класиране на Сърбия на Купа "Дейвис".

Белградчанинът, който загуби финала на US Open през септември и пропусна възможността да направи „Календарен шлем“ с всичките четири мейджър титли за годината, през тази седмица ще се завърне на корта на турнира от сериите Мастърс в Париж, където е петкратен шампион. Ноле успя да изравни Роджър Федерер и Рафаел Надал с по 20 трофея от Големия шлем, но отстъпи на руснака Данил Медведев на финала в Ню Йорк. Двамата ще участват и в Париж, и на Финалния турнир на ATP в Торино между 14-ти и 21-ви ноември.

"В момента надпреварата за номер 1 в ранглистата е между Медведев и мен. В добра позиция съм по отношение на точките и е нормално да искам да си запазя мястото. Искам обаче и да се представим добре в Купа Дейвис с останалите момчета от националния отбор", каза Джокович на пресконференция преди началото на Мастърса в Париж.

34-годишният Джокович и американецът Пийт Сампрас са лидери в класацията по завършвания като номер 1 за годината, като и двамата са завършвали шест пъти на върха в ранкинга, а при титла във френската столица сърбинът ще си гарантира първото място за рекорден седми път.

Според сръбската първа ракета, този сезон е бил много изтощителен, а тепърва му предстои Купа "Дейвис" с националния отбор на Сърбия.

"И преди ми се е случвало да съм супер уморен преди края на сезона, но все съм намирал сили да го завърша според възможностите ми. Надявам се пак да го направя", добави Джокович.